Lehtoharjun Tila | Päivi Saarinen | Puh. 040 556 7837 | s-posti lehtoharju@gmail.com

Ohjeita ratsastajille

Tässä Sinulle hieman ohjeita käyttäytymisestä tallilla ja ratsastuskentän laidalla:

Talli on avoinna maanantaista lauantaihin noin tunti ennen ratsastustuntien alkua ja suljetaan noin tunti ratsastustuntien päättymisen jälkeen. Sunnuntaisin hevosilla on vapaata ja talli suljettu, ellei toisin sovita. Jos haluat tulla tutustumaan talliin ja hevosiin jonain muuna aikana, niin soita Päiville.

Sivujemme ajankohtaista–otsikon alta löydät kilpailujen, kurssien ja muiden tapahtumien ajankohdat, joita olet tervetullut seuraamaan.

Talli on hevosten koti, ei leikkipaikka, joten siellä liikuttaessa on ehdottomasti käyttäydyttävä rauhallisesti. Juokseminen, kiljuminen ja muu metelöinti täytyy säästää johonkin muualle. Hevosia saa katsella mutta niiden annetaan olla karsinoissaan rauhassa. Makupalojen tms. antaminen hevosille on ehdottomasti kiellettyä. Älä myöskään työnnä käsiäsi karsinoihin sekä oman turvallisuutesi että hevosten rauhan vuoksi. Mikäli hevosia häiritään jatkuvasti omassa karsinassaan, voi niistä tulla äkäisiä.

Torikokoukset ja muu kovaääninen kuulumisten vaihto täytyy tehdä jossain muualla kuin tallissa. Lehtoharjun Tila on tupakoimaton talli, joten meillä tupakointi on kielletty. Myös vanhempien toivotaan näyttävän nuorisolle hyvää esimerkkiä tämän asian suhteen. Koirien tuonti alueelle on kielletty.

Vaikka hevoset ovat hyvin koulutettuja ja sopivia tuntitoimintaan, vältä äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä kentän laidalla. Isosta koostaan huolimatta hevonen on saaliseläin ja voi säikähtää erittäin helposti ja kummeksua mitä ihmeellisimpiä asioita (kuten sateenvarjoja tai lastenvaunuja) ja aloittelevat ratsastajat eivät välttämättä pysty hallitsemaan niitä yllättävissä tilanteissa.

Kentälle aitojen sisäpuolelle meno ilman tunninpitäjän lupaa on ehdottomasti kielletty. Kaikkia katsojia, vanhempia jne. pyydetään siis pysymään aitojen ulkopuolella tuntien aikana, myös mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Hevosten sekaan säntääminen on varmin tapa aiheuttaa vaaratilanne.

Sellaista vakuutusta ei ole, jolla talli pystyisi vakuuttamaan kaikki ratsastajansa esim. hevosen selästä putoamisen varalta, joten huolehdithan omasta vakuutusturvastasi. Viikottain tallilla ratsastavilla tulee olla joko Green Card tai SRL:n jäsenyys. Kaikki ratsastajat käyttävät meillä kypärää ja myös turvaliivin käyttö on suositeltavaa. Tallilla on kypäriä, joita saa lainata.

Tullessasi tunnille löydät listan tunnille tulevista hevosista ja poneista satulahuoneen ovessa olevasta ilmoitustaulusta. Voit esittää ratsutoivomuksiasi satulahuoneessa olevaan vihkoon. Pääsääntöisesti enemmän ratsastaneet laittavat itse hevosensa valmiiksi tunnille, tarvittaessa saat kyllä apua. Hevoset pidetään harjauksen aikana kiinni karsinoissa, lyhyellä narulla. Saavuthan ajoissa paikalle niin pääset aloittamaan tuntisi ajoissa.

Jokainen ratsastaja huolehtii tunnin jälkeen hevosen varusteet puhtaiksi ja oikeille takaisin paikoille. KYSY, jos et tiedä tai osaa. Varusteet ovat kalliita hankkia ja ne pysyvät pidempään hyvässä kunnossa, kun niitä hoidetaan oikein.

Linkkejä